Fogházat kapott a balatonlellei kamasz, aki meg akarta öletni az apját

Vágólapra másolva!
Egy év nyolc hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott az a balatonlellei kamasz, aki bérgyilkost fogadott, hogy az ölje meg az apját. A 16 éves fiú szerint apja túl szigorúan nevelte, ezért akarta megöletni.
Vágólapra másolva!

Jogerősen egy év nyolc hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság hétfőn egy 16 éves balatonlellei fiút, aki meg akarta öletni az apját. A bíróság a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette, egyúttal elrendelte a kamasz pártfogói felügyeletét.

A fiatalkorú O. Péter négymillió forintot és az apja autóját ígérte oda a gyilkosságért egy ismerősének, aki látszólag beleegyezett a végrehajtásba, mivel attól félt, hogy a fiú mást talál helyette, aki meg is teszi, amire kérik. Az ügyészség emberölés bűntettének előkészületével vádolta meg a jó szociális és anyagi körülmények között élő szakközépiskolás fiatalt, akinek az eset előtt romlottak a jegyei, és néhány tantárgyból bukásra is állt. A vádlottnak ezért megromlott a viszonya a szüleivel, különösen az apjával, aki szerinte túl szigorúan nevelte. A fiú az ismerősének azt mondta: azért akarja megöletni az apját, hogy elkerülje a folytonos vitákat és az őt ért bántalmazásokat. A megbeszélés szerint ez év áprilisában a fiú apjának a boltjában kellett volna végeznie a férfival az ismerősnek, aki azonban nem ment el a megadott helyre.

A bűncselekményre való előkészületről a rendőrség úgy szerzett tudomást, hogy a vádlott a barátaival, az apja autóján a fővárosba ment. A férfi erről nem tudott, ezért lopás miatt feljelentést tett. A rendőrség megtalálta az autót, és amikor kihallgatták az abban ülő fiatalokat, akkor az is kiderült, hogy O. Péter mire készül. A fiú beismerő vallomást tett, és a szüleitől bocsánatot kért. Az esetről itt találja meg az [origo] Balatonlellén készült riportját.