Gyöngyöspata polgármestere szerint az éjjel rálőttek

Vágólapra másolva!
Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere szerint hétfő éjjel kétszer rálőtt valaki, amikor a polgármesteri hivatalból jött kifelé. Bejelentést tett a rendőrségen, az ügyben vizsgálat indult, a helyszínelés jelenleg is tart. A Fidesz arra kérte Juhász Oszkárt, hogy a történtek ne adjanak ürügyet arra, hogy a hétvégén megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda.
Vágólapra másolva!

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere szerint hétfő éjjel kétszer rálőttek a polgármesteri hivatal udvarán - írja a Heves megyei hírekkel foglalkozó Heol.hu.

Soltész Bálint, a Heves megyei rendőrség szóvivője az [origo]-nak megerősítette, hogy bejelentést kaptak egy támadásról. A gyöngyöspatai polgármester hétfőn este éjfél előtt tett bejelentést a rendőrségen. Azt mondta, amikor este kilépett a polgármesteri hivatal épületéből, a belső udvaron egy ismeretlen kétszer rálőtt. A polgármester nem sérült meg, a rendőrség jelenleg is folytatja a helyszíni szemlét, és a tanúk felkutatását, valamint kutatják, hogy ki lehet az ismeretlen, aki állítólag támadott.

A szóvivő kérdésünkre nem árulta el, hogy a helyszínen valóban találtak-e bizonyítékot a Juhász által bejelentett lövöldözésre, és arról sem akart további részleteket mondani, hogy pontosan mi történhetett. Juhász Oszkárt egyelőre nem sikerült elérnünk.

A polgármester a Heol.hu-nak ugyanakkor azt mondta: éjszaka tizenegy óra után a polgármesteri hivatalból kilépve az autója felé tartott, amikor "egy sötét alak" fegyvert emelt rá, és kétszer rálőtt. Juhász elmondása szerint a támadó nem szólt egy szót sem, és ő maga sem, hiszen "meglepte" a támadás. A polgármester arról is beszélt, hogy néhány napja utasították el a fegyverviselési engedély iránti kérelmét, de ezt most újra megkéri. A támadásról azt mondta: senkit nem akar még csak sejtetve sem gyanúsítani, a rendőrség dolga lesz kideríteni, hogy mi történt. Hogy kér-e rendőri védelmet, még nem tudja, mint mondta, annak lehetőségeivel egyelőre nincs tisztában.

"A Fidesz a leghatározottabban elítéli és visszautasítja az erőszak minden formáját" - jelentette ki kedden Horváth László, a párt országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője a lövöldözés híre után tartott sajtótájékoztatóján. Horváth László azt mondta, rendkívül határozott, gyors és eredményes felderítést várnak a rendőrségtől.

Arra kérte ugyanakkor Juhász Oszkárt, hogy a történtek ne adjanak ürügyet arra, hogy a hétvégén megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda. Ezt azért emelte ki, mert információik szerint ennek szervezése már múlt héten megkezdődött, és a polgármester ingyen biztosít teret a gárda megjelenésére. "Nem lenne jó, ha az egyébként indokolatlan megjelenésnek ez a lövöldözés teremtene ürügyet" - mondta Horváth László.