Ismét iskolákban, kollégiumokban áll le a fűtés

Vágólapra másolva!
Hat településen korlátozza energetikai szolgáltatásait a Dalkia. Van intézmény, amely több mint egy éve nem fizetett.
Vágólapra másolva!

Több millió forintos tartozások miatt csütörtöktől hat település összesen nyolc intézményében korlátozza, illetve leállítja energetikai szolgáltatásait a Dalkia Energia Zrt.

A cég közleménye szerint a korlátozás Nagyatád városi, valamint Barcs, Mátészalka, Csenger, Nagykáta és Vác megyei fenntartású, elsősorban oktatási és nevelési intézményeit, kollégiumait érinti. A cég elmondása szerint a települések összesen nyolc intézménye átlagosan 144 napja nem fizeti tartozásait, de van olyan is, ahol a legrégebbi ki nem fizetett számla több mint négyszáz napja járt le, a tartozás összességében eléri a 65 millió forintot.

A közelmúltban Pest megyei településeken nem volt fűtés több iskolában, mert a szolgáltató nem kapta meg a neki járó pénzt. Akkor az [origo] értesülései szerint a kormány úgy határozott, megteremteni annak feltételeit, hogy a jövőben akkor se lehessen kikapcsolni az áramot vagy a gázt bizonyos állami és önkormányzati fenntartású intézményekben, ha azok jelentős közműtartozást halmoztak fel.