Bírósághoz fordul Hoffmann Rózsa kijelentései miatt a PDSZ elnöke

Vágólapra másolva!
Dehonesztáló kifejezésekkel illette és súlyosan sértő álláspontot fogalmazott meg személyét illetően Hoffmann Rózsa - állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Mendrey László jogi lépéseket fontolgat az oktatási államtitkár egy november 22-ei televíziós műsorban tett kijelentései miatt.
Vágólapra másolva!

Az oktatási államtitkár egy televízióműsorban tett kijelentése miatt bírósághoz fordul Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Mendrey közleményében felidézte, hogy a Magyar Televízió november 22-i Az Este című műsorában az államtitkár rendkívül dehonesztáló kifejezésekkel illette. Az elnök szerint az államtitkár súlyosan sértő álláspontot fogalmazott meg személyét, pedagógusszakmai munkáját illetően. Ezzel - véleménye szerint - megsértette személyiségi és jó hírnévhez való jogát, és ezzel együtt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is.

Az államtitkárnak írt tiltakozásában jelezte, elfogadhatatlannak tartja, hogy egy kizárólag szakmai kérdést személyes síkra terelve próbáljon "kezelni", egyben felajánlotta, kész bárhol, bármikor nyilvános szakmai dialógust folytatni vele a köznevelési törvényről. Felvetésére mind ez ideig nem kapott választ - tette hozzá. Közölte: jogi szakemberük elemezte az államtitkári interjút, és arra a következtetésre jutott, hogy az ott elhangzott kijelentések túlmentek a tolerálhatóság határán. Ennek ismeretében döntöttek úgy, hogy megteszik a jogi rendezéshez szükséges lépéseket, és bírósághoz fordulnak.

Hoffmann Rózsa a televízióműsorban azt mondta a szakszervezeti vezetőnek a törvényjavaslatot illető kritikai észrevételeire reagálva, hogy "tudja, én most nagyon kemény dolgot fogok mondani. De én nem engednék iskolába gyerekek közé olyan embert, aki többedszer hazudik. Ez nem igaz, hogy jövőre bevezetjük a pedagógusok magasabb időbeosztását." Hozzátette: szándékos megtévesztés, zavarkeltés, amit tesz, és nem méltó egy pedagógushoz, szakszervezeti vezetőhöz - neki az a dolga, hogy védje a pedagógusok érdekeit, de nem az a dolga, hogy hazudjon és megtévesszen.