Tizenegy óra csúszás után újra ülésezik a parlament

Vágólapra másolva!
A képviselők este hét óra után kezdték meg a csütörtöki napirend tárgyalását. A csúszás oka az, hogy összecsúszott a szerdai és a csütörtöki ülésnap.
Vágólapra másolva!

Tizenegy óra csúszással, csütörtökön 19 óra után kezdték meg a képviselők a parlament csütörtöki napirendjének tárgyalását. A csúszást az okozta, hogy az egyes rendvédelmi tárgyú törvények módosításáról, valamint az azokkal összefüggő további törvénymódosításokról szóló javaslat általános vitája több mint 12 órán keresztül tartott, közben az MSZP szerda éjjel 2 órás tárgyalási szünetet kért, és végül csütörtök hajnali 4 órakor zárták le a napirendet.

Ezt követően kezdődhetett csak meg a megváltozott munkaképességűek ellátásairól szóló javaslat általános vitája, amelyről négy órán keresztül vitatkoztak, így a hétfői után a szerdára tervezett napirend megtárgyalásával sem végzett az országgyűlés a következő ülésnap tervezett kezdetéig: csütörtök reggel 8 órakor még három szerdai napirend tárgyalása is hátra volt.

Csak reggel kezdődhetett meg az esztergomi önkormányzat egyes intézményeinek államosításáról szóló általános vita, valamint a felsőoktatási törvény általános vitája, utóbbit nem sokkal 17 óra után zártak le, majd 15 perces szünet után kezdték el a szerdai napirend utolsó vitáját, a nemzeti köznevelésről.

Az országgyűlés kedd este több mint 32 órás, folyamatos ülésezés után tartott pihenőt, miután a hét első két napjának ülésnapja összeért az MSZP által indított ellenzéki obstrukció miatt. Mesterházy Attila a szerdai napirend elcsúszásával kapcsolatban kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy nyílt obstrukciót folytatnának.