Csóti György kaphatja Láng Zsolt mandátumát

Vágólapra másolva!
Az [origo] értesülései szerint az MDF volt parlamenti képviselője, Csóti György kaphatja meg Láng Zsolt II. kerületi polgármester listás mandátumát a parlamentben.
Vágólapra másolva!

A Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy Csóti György kapja meg Láng Zsolt listás mandátumát - tudta meg az [origo]. Információink szerint a fővárosi polgármesterek Vattamány Zsolt VII. kerületi polgármestert szerették volna, de az elnökség úgy érvelt, hogy a mandátum maradjon a II. kerületben.

Láng Zsolt november végén megnyerte a II. kerületi országgyűlési képviselő-választást. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az országgyűlés az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen.

A II. kerület polgármesteri tisztét is betöltő Láng Zsolt a 2010-es választásokon listáról már bejutott a parlamentbe, így a Fidesz vezetése dönthetett arról, hogy az egyéniben is győztes képviselő listás helyére kit küld az országgyűlésbe.

Csóti György korábban MDF-es képviselő volt, de 2009-ben már a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási listáján szerepelt.