Háznak tolt egy buszt egy teherautó Szegeden, öten megsérültek

Vágólapra másolva!
Nem adott elsőbbséget egy mobil WC-ket üzemeltető cég teherautója egy szegedi helyi járatú autóbusznak. Az ütközés a buszt egy sövénysoron és egy fán keresztül egy háznak tolta. Öten megsérültek, egyikük súlyosan.
Vágólapra másolva!

Helyi járatú autóbusszal ütközött össze egy teherautó hétfőn délelőtt Szegeden - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Jászai Linda elmondása szerint a mobil WC-ket üzemeltető cég teherautója feltételezhetően nem adott elsőbbséget az autóbusznak. Az ütközés hatására a busz egy háznak is nekicsapódott, miután egy sövénysoron áthaladt és kidöntött egy fát.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
A busz kidöntött egy fát és nekiütközött egy épület falának.

A balesetben öten sérültek meg: a busz utasai közül egy ember súlyos, három könnyebb sérüléseket szenvedett, és szintén könnyebben megsérült a házban lakó idősebb asszony. Az asszony és két másik sérült nem igényelt kórházi ellátást.

Az MTI tudósítója szerint a teherautó szállítótartálya megrepedt, abból szivárog annak tartalma, a busznak pedig a jobb és a bal oldala is megsérült. Mindkét járműnek kitört a szélvédője. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Tátrai János elmondta: a helyszínre tart egy statikus, hogy megállapítsa, a ház milyen fokban károsodott a balesetben.