"Kilövési engedély van a nagyfőnöktől" - lejátszották a Hunvald-ügy lehallgatási anyagát

Vágólapra másolva!
Az erzsébetvárosi ingatlanbotrány első- és másodrendű vádlottja, Gál György és Hunvald György a keddi bírósági tárgyaláson lejátszott lehallgatási anyag szerint a rájuk vonatkozó "kilövési engedélyről" beszélgetett telefonon. A beszélgetés alatt Gál azt ismételgeti, hogy "kilövési engedély van, de nagyon, a nagyfőnöktől", és Hunvald kérdésére megerősíti, hogy a "legnagyobbtól", "ezért beszélni kéne" vele.
Vágólapra másolva!

Az erzsébetvárosi ingatlanbotrány büntetőperének tárgyalása a lehallgatási anyagok lejátszásával folytatódott kedden a Fővárosi Bíróságon. A felvételeken az hallható, ahogyan a per első- és másodrendű vádlottja, Gál György szabad demokrata kerületi gazdasági bizottsági elnök és Hunvald György kerületi szocialista polgármester az ellenük folyó eljárás megindulása előtti hónapokban a rájuk vonatkozó "kilövési engedélyről" beszélgetett telefonon.

A tárgyaláson lejátszott telefonbeszélgetésben Gál ismételgeti, hogy "kilövési engedély van, de nagyon" (...) "a nagyfőnöktől", és Hunvald kérdésére megerősíti, hogy a "legnagyobbtól", "ezért beszélni kéne" vele.

A telefonlehallgatásról a tárgyalás szünetében egyes vádlottak azt mondták újságíróknak, hogy az ilyen megfogalmazásoknak nem érdemes különösebb jelentőséget tulajdonítani, politikusok között mindennaposak az ilyen beszédfordulatok vagy éppen az a téma, hogy mikor indul ellenük eljárás, mikor tartóztatják le őket.

A tárgyaláson ismertetett telefonlehallgatások között volt, amelyikben Gáltól érdeklődött a szeretője az önkormányzattól kapott mobiltelefon költségeinek megtérítéséről, illetve a neki szánt önkormányzati lakásról.

A büntetőper vádiratában a sok százmilliós kárt okozó önkormányzati ingatlanpanamák mellett szerepelnek több tízmilliós kárt okozó fiktív megbízási szerződések és többmilliós kárt okozó szociális bérlakás-kiutalások.

A vádlottak közül egyedül Gál György van előzetes letartóztatásban, immár három éve. Összesen mintegy két és fél évet töltött fogva tartásban Hunvald György is, aki jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A büntetőperben várhatóan az idén már csak két tárgyalást tartanak, amelyeken lehallgatási anyagokat ismertet a bíróság. Január első felében lezárulhat a bizonyítási eljárás, január közepén a vádbeszéddel megkezdődhetnek a perbeszédek, és várhatóan februárban hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Fővárosi Bíróság a Hunvald-ügyben.