Kidobta az ablakon a defibrillátort egy mentősökre támadó férfi

Vágólapra másolva!
Eszméletlen beteghez hívták a mentősöket Budapesten, de amikor magához tért, az őt ellátókra támadt.Egy ápolót meg is sebesített.
Vágólapra másolva!

Rátámadt az őt ellátó mentősökre egy beteg péntek délután egy zuglói lakásban, majd kidobta az ablakon az újraélesztésre használatos, mintegy ötmillió forint értékű felszerelést - tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t. A rendőrség eljárást indított a férfi ellen.

Győrfi Pál közlése szerint egy eszméletlen beteghez riasztották kora délután a mentőket. A rohamkocsi ápolói a helyszínre érkezésük után azonnal megkezdték a 40 év körüli férfi ellátását: infúziót kötöttek be, megpróbálták szállítható állapotba hozni az eszméletlen férfit. A beteg azonban, miután magához tért, agresszív lett, kitépte a karjából a tűt, ütlegelni, rugdosni kezdte a mentősöket, ennek következtében a mentőápoló könnyebben megsérült.

A mentősök a felszerelésüket hátrahagyva a földszintre menekültek az agresszív ember elől, értesítették a rendőrséget, majd azt vették észre, hogy a férfi kidobta az első emeleti lakás ablakán a defibrillátort - tette hozzá a szóvivő. Tájékoztatása szerint ez a készülék nem a mentőautókban lévő szokásos, újraélesztésre használatos eszköz, hanem egy sokkal értékesebb, több funkció ellátására is alkalmas felszerelés, amelynek értéke mintegy ötmillió forint.

A mentősökre támadó férfit végül egy másik mentőautóval szállították kórházba, míg a megsérült ápolót szintén kórházba vitték, ő feltehetően nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Győrfi Pál kitért arra: a több méter magasról lezuhant defibrillátor egyelőre használhatatlan, egy szakszervizben állapítják meg, hogy egyáltalán megjavítható-e.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indul eljárás.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset a főváros XIV. kerületében, a Laki Adolf utcában történt.