A két ünnep között is ülésezik a parlament

Vágólapra másolva!
December 28-án és 30-án is plenáris ülést tart a parlament a Fidesz javaslata szerint. Lázár János szerint a további ülésnapokra azért van szükség, mert ezen a héten szerdán benyújták az új egyházügyi törvényjavaslatot, amelyet most megsemmisített az alkotmánybíróság, és jövő pénteken már szavaznak is erről a képviselők.
Vágólapra másolva!

Fidesz kezdeményezi, hogy ezen a héten csütörtökön és pénteken is ülésezzen az Országgyűlés, valamint december 28-án és 30-án is tartsanak plenáris ülést - jelentette be Lázár János hétfőn, a képviselőcsoport ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Lázár szerint azért van szükség ezekre az ülésnapokra, hogy az év vége előtt elfogadhassák az új egyházügyi törvényt (a jelenlegi törvényt, amelyet nyáron fogadott el a parlament, megsemmisítette az Alkotmánybíróság).

A Fidesz frakcióvezetője szerint az új egyházügyi törvényjavaslatot legkésőbb szerdán benyújtják, az általános vitát csütörtökön, a részletes vitát december 28-án tervezik megtartani, a döntés pedig az új jogszabályról december 30-án születhet meg.