Ittasan okozott balesetet egy mohácsi bíró

Vágólapra másolva!
A Bama.hu információi szerint egy Mohácson dolgozó bíró okozott közlekedési balesetet a napokban Pécsett. A férfi a mentelmi jogára hivatkozott a kiérkező rendőröknek, és nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát.
Vágólapra másolva!

Ittas állapotban okozott közlekedési balesetet a napokban Pécsett egy Mohácson dolgozó bíró - írja a Bama.hu Baranya Megyei Online Hírportál . A lap úgy tudja, hogy a férfi az egyik utcában egy járdán parkoló kocsinak ütközött. A balesetben senki sem sérült meg. A vezető bírói mentelmi jogára hivatkozva nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát, ezért a helyszínelést végző rendőrök kétszeri vérvételre előállították.

Dr. Hajdu István, a megyei bíróság sajtószóvivője a Dunántúli Napló érdeklődésére megerősítette, hogy folyamatban van egy Baranya megyében dolgozó bíró ellen ittas vezetés vétsége miatt indított eljárás.

A sajtószóvivő közölte azt is, ha egy bíró ellen büntetőeljárás indul, az automatikusan fegyelmi eljárást is maga után von, ez történt ebben az esetben is. Ezt az úgynevezett szolgálati bíróság folytatja le, a testületet nem a megyében dolgozó bírák alkotják.