Húsz gépjárművet rongált meg egy férfi karácsonykor Szegeden

Vágólapra másolva!
Több százezer forintos kárt okozott egy 23 éves férfi, aki Szeged belvárosában autókat rongált meg karácsony első napján.
Vágólapra másolva!

Csaknem húsz gépjármű megrongálása, külső alkatrészeinek leszerelése és eltulajdonítása írható annak a 23 éves szegedi fiatalembernek a számlájára, akit karácsony első napján, vasárnap hajnalban fogtak el a rendőrök Szeged belvárosában. Az ott lakók jelentették be, hogy egy férfi egy földlabdás tuját dobott az egyik terepjáróra. A kiérkező rendőrök meg is találták a duhajkodó férfit, aki azonban a szomszédos gépkocsikat és a környező utcákban parkoló többi járművet sem hagyta épen - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autók döntő többségéről az ablaktörlőt törte vagy szerelte le, némelyikre pedig kommunális hulladékot szórt. Egy útjába kerülő kerékpár dinamóját és prizmáját is leszedte, valamint a közeli vendéglátóhely cégérének egyik betűjét is megszerezte. Az okozott kár a helyszínelés elsődleges adatai szerint több százezer forintra rúg - közölte az alezredes.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tettére nem tudott magyarázatot adni. A rendőrség őrizetbe vette a fiatalt, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A férfi ellen garázdaság, rongálás és lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.