Kinevezték a retusálás miatt kirúgott MTI-igazgató utódját

Vágólapra másolva!
Gianone Pétert, az MTI Hírszerkesztési Központjának főszerkesztő-helyettesét nevezték ki az MTI Hírcentrumának igazgatójává. A tisztség azért ürült meg, mert Lomnici Zoltán kiretusálása miatt az előző igazgatót december közepén menesztették.
Vágólapra másolva!

Új igazgatót neveztek ki a Magyar Távirati Iroda Hírcentrumának élére. Az MTI közleménye szerint a Hírcentrum vezetését Gianone Péter veszi át, aki július óta az MTI Hírszerkesztési Központjában főszerkesztő-helyettes volt.

Élő Gábort, az MTI Hírcentrum korábbi igazgatóját azért rúgták ki, mert a közmédia december 3-ai híradóinak egyik tudósításában a híradó készítői kiretusálták a felvételeken Lomnici Zoltán korábbi főbírót. A nagy botrányt kavaró esetet végül az MTI vezérigazgatója is "súlyos szakmai hibának" minősítette.

A most kinevezett Gianone Péter az MTI közleménye szerint 34 éves, és kommunikáció szakos diplomával rendelkezik. Pályafutását internetes szerkesztőségekben, a Frisshirek.hu és a Magyar Nemzet Online munkatársaként kezdte, majd hat éven át a Magyar Rádió hírszerkesztőségében dolgozott. Négy hónapon át vezette e szerkesztőséget, majd idén júliustól az MTI-hez szerződött.