Vágólapra másolva!
Többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk, de öngyilkossági kísérletek miatt is hívták a mentőket. A fővárosban több mint hatszáz esetben nyújtottak segítséget.
Vágólapra másolva!

Mozgalmas éjszakájuk volt a mentőknek, akik a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. Rosszullétek, verekedések, öngyilkossági kísérletek, balesetek mellett többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk. Öt esetben pirotechnikai eszköz okozott sérülést. A szilveszterkor szolgálatot teljesítő mentők országosan közel 2800 betegnek nyújtottak segítséget, a budapesti esetek száma meghaladta a hatszázat.

A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára szilveszter este hét órától reggel fél kilencig szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője. Egy átlagos napon nagyjából 30-32 pácienst látnak el, most ennek több mint a dupláját. Az osztályon összesen 71 embert kezeltek. Néhány embert vittek be gyógyszeres, illetve egy embert fagyálló mérgezéssel, de többségében a túlzásba vitt alkoholfogyasztás miatt kerültek a toxikológiára.

Országszerte összesen nyolc tűzesethez vonultak ki szilveszter éjjelén a tűzoltók. Több helyen feltehetően valamilyen pirotechnikai eszköz okozta a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Petróczi Tímea elmondta, komolyabb beavatkozásra nem volt szükség, a tűzesetek miatt senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az [origo]-nak azt mondta, nem történt rendkívüli esemény szilveszter éjjel.