Pápai körlevelet küldött az iskolaigazgatóknak Hoffmann

Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa a nevelés kérdéseiről ír szokásos újévi körlevelében. Az oktatási államtitkár szerint az egyházfő mondandója sok tekintetben felerősíti a nemrég elfogadott köz- és felsőoktatási törvények üzenetét.
Vágólapra másolva!

Elküldte az oktatási intézmények vezetőinek XVI. Benedek pápa újévi körlevelét az oktatási államtitkár. Hoffmann Rózsa újévi levelében, amelyet a Kormany.hu oldalon tettek közzé, köszönetet mond mindazoknak, akik javaslataikkal, hozzászólásukkal, üzeneteikkel és munkájukkal támogatták az új köz- és felsőoktatási törvény megalkotását. A karácsony előtt néhány nappal elfogadott törvényekről Hoffmann így ír levelében: "Az új kódexekkel megteremtettük iskolarendszerünk minőségi megújulásának jogszabályi feltételeit".

Az államtitkár emlékeztet rá, hogy XVI. Benedek pápa a nevelés kérdéseinek szentelte szokásos újévi körlevelét. A katolikus egyház fejének "mondandója sok tekintetben felerősíti az új törvényeink üzeneteit. Fontosnak tartjuk, hogy a neveléssel bármilyen minőségben foglalkozók megismerhessék az egyházfő üzenetét, hogy ki-ki belátása szerint meríthessen belőle. Ezzel a céllal tesszük közzé és küldjük el közvetlenül a köznevelés intézményeinek" - olvasható Hoffmann levelében.