Lázár: Alpári stílust vett fel Deutsch Tamás

Pokorni Zoltán megszorításról beszélt, Lázár János
Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő "alpári stílusát" kritizálta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az fn.hir24-nek adott interjújában. Lázár szerint párttársának viselkedése "méltatlan egy polgári erő képviselőjéhez". A frakcióvezető azt is elárulta, hogy a tavaly év végén elfogadott új köznevelési törvény "bizonyos részeivel kapcsolatban komoly kételyei támadtak".
Vágólapra másolva!

"Nem értek egyet Deutsch Tamás performanszával. Az őt jó ideje jellemző alpári stílussal pedig különösen nem" - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az fn.hir24-nek adott interjújában. A fideszes európai parlamenti képviselő ugróiskolát rajzolt korábban az MTI Naphegy téri főbejárata elé.

Deutsch Tamás korábban azt mondta: felháborította, hogy az MTV és a Duna Tv híradójában korábban kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökét, és azért rajzolt ugróiskolát, hogy - mint fogalmazott - "valamennyi retusáló idióta" elpattoghasson (erről bővebben itt olvashat).

Lázár János az interjúban most erről azt mondta: "ez a viselkedés méltatlan egy polgári erő képviselőjéhez". Lázár közölte, hogy "intellektuális képességemet sajnos meghaladja az ugróiskolás kép értelmezése", és hozzátette, hogy ezt "okvetlenül" meg fogja mondani Deutsch Tamásnak, ha találkoznak. Deutsch Tamás a Twitteren Lázár kijelentéseire reagálva csak annyit írt: "találkoztunk, nem mondta".

Lázár az interjúban azt is mondta, hogy a köznevelési törvény "bizonyos részeivel kapcsolatban komoly kételyei támadtak". Ezeket jelezte Orbán Viktornak is. Lázár elárulta, hogy részben Pokorni Zoltán álláspontját osztja a közte és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár között kialakult vitában, de "Pokorni Zoltánnal ellentétben nekem azzal nincs gondom, hogy az állam magához vonja az iskolákat". Hozzátette, hogy 2013 végére áll föl az új oktatási szerkezet, és szerinte addig "van idő a pontosításra, a tartalommal való megtöltésre".