Távozik a parlamentből Kaufer Virág

LMP demonstráció a Parlamentnél, Kaufer Virág
Vágólapra másolva!
Lemond parlamenti mandátumáról február elsején Kaufer Virág, az LMP képviselője, aki erről már értesítette az Országgyűlés Hivatalát és a frakciótársait is. A politikus a Népszabadságnak azt mondta: "elszakadt benne a cérna" a kormánypártok viselkedése miatt, a pártból nem lép ki, és továbbra is részt vesz az LMP által meghirdetett "új ellenállás" szervezésében.
Vágólapra másolva!

"Úgy éreztem, végleg elszakadt bennem a cérna azzal, amit tavaly év végén a kormány és a kormánypártok megengedtek maguknak" - mondta a Népszabadságnak Kaufer Virág LMP-s képviselő, aki ezért február elsején lemond parlamenti mandátumáról. Az [origo] LMP-s forrásból úgy tudja, hogy a képviselő már elküldte lemondó nyilatkozatát az Országgyűlés Hivatalának, és erről kedden levélben tájékoztatta frakciótársait is.

A levélben Kaufer azt írja: úgy érzi, hogy többet tehet az utcán, a közösségekben, mint a parlamentben. Kiemeli, hogy nem hagyja abba a munkát, csak szerepet vált, új utakat keres az "LMP-n belül és kívül".

Kaufer Virág a Népszabadságnak azt mondta, "a parlament Orbán Viktor játszótere", és úgy érzi, hasznosabb tud lenni az országgyűlésen kívül. "Hiszek abban, hogy új utakat kell keresnünk az ellenálláshoz, hiszem, hogy nem csak ökölrázással lehet és kell az Orbán-korszak ellen tenni" - mondta Kaufer.

Az LMP-s képviselő hangsúlyozza, hogy nem lép ki a pártból, és továbbra is részt vesz az LMP által meghirdetett "új ellenállás" szervezésében. Kaufer egyike volt azoknak az LMP-s képviselőknek, akik a Parlament bejáratánál összeláncolták magukat, így Kaufert is előállította a rendőrség a Gyorskocsi utcában.

Kaufer parlamenti helyének betöltéséről az LMP január végi tisztújító kongresszusa dönt. Az MTI információi szerint a párton belül eddig Szél Bernadett jelenlegi és Csiba Kata volt választmányi szóvivőt, illetve Hajdu Máriát, az országos politikai tanács elnökségi tagját javasolták lehetséges utódnak.