Megsértette a magyar határt és szülni kezdett egy afgán nő

Vágólapra másolva!
Egy röszkei benzinkúton indult meg a szülés egy afgán nőnél. A mentő elindult vele Szegedre, de útközben megszületett a kisfia, aki a negyedik gyereke. A nőt és férjét egy korábbi illegális határátlépés miatt már kiutasították az országból, az apa most menekültjogi kérelmet nyújtott be a család számára.
Vágólapra másolva!

Negyedik gyermekének adott életet az a határsértő afgán nő, akihez a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosának bejelentése alapján vonultak ki a rendőrök kedd este.

A rendőrség közlése szerint az ötfős határsértő család Röszkén, az egyik benzinkútnál tartózkodott, amikor a 29 éves nőnél szülési fájások jelentkeztek. A töltőállomásról értesítették a mentőket, de a kórházba már másodmagával érkezett az anya, ugyanis a szállítás közben világra jött a kisfia.

Ellenőrzésük során kiderült, hogy az afgán házaspár korábbi illegális határátlépés miatt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult ellenük.

Az édesapát és a három kiskorú gyermekét a békéscsabai őrzött szállásra viszik. Az anya és újszülött kisfia jelenleg a szegedi klinikán vannak, ahonnan az egészségügyi ellátás után szállítják őket az őrzött szállásra. Az édesapa menekültjogi kérelmet nyújtott be saját és családja számára. Az ügyben menekültügyi eljárás indult, melyet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytat le.