Deutsch Tamás: Nem vagyok alpári, de eltér az ízlésem Lázárétól

Vágólapra másolva!
Ízlésbeli különbségnek látja Deutsch Tamás azt, hogy Lázár Jánosnak nem tetszik a performansza és a stílusa, de szerinte politikai kérdésekben száz százalékig egyetértenek. Az [origo]-nak azt mondta, a Lomnici Zoltán MTV-s kiretusálása ellen titltakozó ugoróiskolás akcióját csakis a Fidesz frakcióvezetője bírálta, ráadásul ő sem személyesen. Sokan mások viszont megdicsérték.
Vágólapra másolva!

"Nem ízlés-, hanem politikai közösségben vagyok Lázár Jánossal" - kommentálta az [origo]-nak Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a párt frakcióvezetőjének róla szóló nyilatkozatát. Lázár János az fn.hir24-nek adott interjúban azt mondta, nem ért egyet Deutsch Tamás performanszával, "az őt jó ideje jellemző alpári stílussal pedig különösen nem". Lázár szerint párttársának viselkedése "méltatlan egy polgári erő képviselőjéhez".

Deutsch szerdán telefonon azt mondta az [origo]-nak, szerinte "polgári érték lehet, ha valaki magas, és polgári érték lehet, ha alacsony. Polgári érték, ha valaki nyakkendőt köt, de polgári érték lehet az is, ha valaki lazábban öltözik". Szerinte Lázár Jánost kellene megkérdezni arról, mi illik egy polgári erő képviselőjéhez, és miért mondta, hogy az ő stílusa méltatlan ehhez. A frakcióvezető nyilatkozata csak azt mutatja, hogy az ízlésünk nem egyezik, de politikai kérdésekben száz százalékig egyetértünk - mondta.

Deutsch Tamás Twitter-bejegyzéseiben gyakran használ trágár szavakat, nemrég például trágyaszarnak nevezte az S.O.S. Love című filmet, a rendezőnek pedig azt üzente, hogy "bekaphatja". Deutsch szerdán az [origo]-nak azt mondta, szerinte ez nem alpári stílus, hanem - ahogy azt korábbi interjúnkban is mondta - ő csak az élőbeszédben, a köznyelvben használt szlenget használja az interneten is.

Lázár János az interjúban "értelmezhetetlennek" nevezte Deutsch decemberi, Naphegy téri akcióját. Az EP-képviselőt felháborította, hogy senkit nem rúgtak ki a köztévétől Lomnici Zoltán híradós kitakarása miatt, ezért ugróiskolát rajzolt az MTVA székháza elé, hogy "minden retusáló idióta pattoghasson kifele". Deutsch szerint akcióját a párton belül csak Lázár János bírálta, ebben az egy interjúban, személyes találkozásaikkor viszont nem hozta szóba. Lázár az fn.hir24-nek azt mondta, hogy ha találkozik Deutschcsal, okvetlenül beszél vele erről. Az EP-képviselő az [origo]-nak azt mondta, hogy mások személyesen, e-mailben vagy sms-ben gratuláltak neki ugróiskolás akciójához. "A közvélekedéssel ellentétben a Fidesz soha nem olyan párt volt, amelyben ne lett volna helye a különvéleményeknek, az eltérő stílusoknak és felfogásoknak" - mondta Deutsch Tamás.

Deutsch szerdán a Twitteren egy vele vitába szálló követőjének azt írta, hogy szerinte a politikust "baszogatni, az menő, ha ő baszogat másokat, az nem menő", de ő ezt "pont leszarja". "Nekem senkivel szemben sincs semmi előjogom csak azért, mert politikus vagyok. Egyenrangú emberek vagyunk. De ez oda-vissza érvényes. Egyetlen faszfej (ez önirónia) hírességnek sincs csak azért kevésbé igaza, mert ő egy híresség" - írta.