Alternatív köztársasági elnököt keres a Milla

 Kormányellenes demonstrációk, tüntetések az Andrássy úton, Opera, új alaptörvény ünnepség
Vágólapra másolva!
Kampányt indított egy alternatív köztársasági elnök megválasztására az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) csoport. A csoport "társadalmi célú álláshirdetést" jelentetett meg, olyan embert keres, aki "jó példát" jelenthetne a magyaroknak.
Vágólapra másolva!

Nem elég a tiltakozás a jelenlegi kormány ellen, és az egyik politikai elit helyett egy másik hatalomba ültetéséért küzdeni az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport (Milla) közleménye szerint. Az eredetileg a Facebookon szerveződő, a kormány intézkedései ellen megmozdulásokat szervező csoport ezért kampányt indított egy "alternatív köztársasági elnök" megtalálására.

A csoport a közlemény szerint "ezután is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, ami a tiltakozás megjelenítéséről, kifejezéséről szól", de szerinte a felelős állampolgárok közössége hozhat igazi változást. "A tömegtüntetés jó móka, de az igazi kérdést nem oldja meg. Egy élhetőbb, barátságosabb, igazabb, szolidárisabb ország építésének legfontosabb terepe nem elsősorban a parlament, és semmiképpen nem az utca" - olvasható a közleményben.

A Milla csoport ezért az "elkeseredettség és a düh helyett a jó példát keresi". Olyan emberek jelentkezését várja, akik "nemcsak tüntetésre járnak, de mindennap tesznek egy kicsit azért, hogy jobb legyen a világ". Az alternatív köztársasági elnök "egy alternatív köztársaság egyenlő, szabad polgára, aki azért lehet első az egyenlők között, mert büszkének lehet lenni rá" - áll a közleményben.