Megkezdődött a szilveszterkor gyilkoló hajléktalanok pere

Vágólapra másolva!
2009 szilveszterén egy szóváltás után egy hajléktalan pár megölt egy szintén hajléktalan férfit. Az ügyben emberölés vádjával kezdődött el a per csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a két hajléktalannak a pere, akik 2009 szilveszterén agyonszúrták egy társukat. A Fővárosi Ügyészség emberöléssel vádolja őket.

A hajléktalan nő és férfi - egy pár - a vádirat szerint 2009 szilveszterén meghívták a József-hegyi kilátó környékén felállított sátrukba a később megölt, szintén hajléktalan férfit. Mindhárman sokat ittak, és a vendég szóváltásba keveredett a nővel, miközben annak élettársa odakint krumplit pucolt - mondta el az ügyész a bíróságon.

A veszekedő férfi késsel hadonászott, mire a sátorba beszaladt a nő élettársa, a kést kicsavarta a kezéből, és mellbe szúrta. Ezután a nő egy másik késsel kétszer hátba szúrta. A szúrásoktól a hajléktalan férfi azonnal életét vesztette. Az összerogyott férfit a sátor belsejébe húzták, betakarták. Nem sokkal később egy ismerős érkezett étellel a hajléktalan párhoz, neki a hajléktalan pár beszámolt a halálesetről. Mentőt hívtak, de már hiába.

A hajléktalan férfi bűnösnek vallotta magát, de hozzátette: nem szándékosan gyilkolt. Élettársa azt mondta, egyáltalán nem emlékszik a történtekre.

A tárgyaláson meghallgatott igazságügyi elmeszakértők szerint mindkét vádlott beszámítható, viszont kimondták, hogy a pár férfi tagja alkoholbeteg. A per március elsején, orvos szakértő meghallgatásával folytatódik.