Golyóscsapágy miatt sebesült meg egy BKV-busz utasa

Vágólapra másolva!
A rendőrség péntek estére kizárta, hogy rálőttek volna egy budapesti autóbuszra, amelynek ablaka betört, egy szilánk pedig egy utas szemébe fúródott. Az első adatok alapján még nem vetették el a lehetőséget, hogy golyó törte be az ablakot.
Vágólapra másolva!

Egy BKV-busz betört ablaka, illetve a jármű mellett talált, lőszerhüvelynek látszó tárgy miatt indult vizsgálat pénteken Zuglóban. Felvetődött ugyanis a lehetőség, hogy az ablak egy lövés miatt tört be, így sebesítették meg a szilánkok az egyik utast.

Egy ideig a rendőrség sem tudta kizárni a lehetőséget, a helyszíni szemén azonban kiderült, hogy nem erről van szó. A BRFK sajtóügyeletese ugyanis elmondta, a szakértők megállapították, hogy a Zuglóban közlekedő 244-es autóbusz ablaka egy golyóscsapágydarabtól tört ki, azaz nem lőtt rá senki a járműre.

Azt, hogy a golyóscsapágy miként törhette be a busz ablakát, még vizsgálják - tette hozzá a sajtóügyeletes. A hatóság azt is elképzelhetőnek tartotta amúgy, hogy egy eldobott vagy felpattant kődarab miatt tört be az ablak, amelynek szilánkja a buszon lévő egyik utas szemébe fúródott. Az asszonyt kórházba szállították.

Az eset a XIV. kerületben, a Füredi utca egyik megállójában történt.