Keverék kecskét választott a soproni Fidesz zaklatója

levágott kecskefejet akasztottak a fidesz soproni irodájának ajtajára
Vágólapra másolva!
Egy tenyésztő szerint 6-12 hónapos, nem egészen kifejlett keverék kecskétől származott az a fej, amelyet a Fidesz soproni irodájának ajtajára akasztottak vasárnap. Sopronban sehol nem vágnak kecskét vágóhídon, a tenyésztők állatainak fülében szám van, így valószínű, hogy valamelyik falusi portáról jutottak hozzá a kecskefejhez. A rendőrség zaklatás miatt nyomoz, és egyelőre nem árulják el, hogy a kecskefej eredetét is kutatják-e.
Vágólapra másolva!

Zaklatás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Soproni Rendőrkapitányság, miután vasárnap valaki egy kecskefejet kötözött spárgával a városi Fidesz-iroda bejárati ajtajának kilincsére. Az ügyben jogi lépéseket tesz a Fidesz helyi szervezete is - nyilatkozta közvetlenül a kecskefej felfedezése után Abdai Géza, a párt városi elnöke.

A megyei rendőrkapitányság sajtóreferense azt mondta, nem áll módjában válaszolni a kérdésre, hogy honnan szerezhette be az elkövető a kecskefejet. Az [origo] úgy tudja, a környéken nem olyan könnyű kecskefejhez jutni.

Forrás: nyugatmagyar.hu

A soproni Sódér Húsfeldolgozó Kft. vezetője, Horváth Tamás szerint a környékbeli vágóhidakon sehol nem vágnak kecskét, a Kisalföldön ráadásul a kecsketartás sem igazán jellemző. "Nagy mennyiségben itt nem tart senki kecskét, legfeljebb falun, egy-egy állatot" - tette hozzá.

A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség egyik névtelenséget kérő vezetője azt mondta, 540 kecsketenyésztőt tartanak nyilván az országban, az ő állataik viszont regisztrálva is vannak, és egyedi tetoválás van a fülükben. Feltehetően nem ezek közül származik a Fidesz-iroda ajtajára akasztott fej, ugyanis a fülszám alapján könnyen utána lehet járni az állat eredetének. Azok, akik csak egy-két kecskét tartanak falun, saját portájukon, jellemzően nem regisztráltatják magukat és az állatokat - jelentette ki az [origo]-nak.

Egy szintén csak név nélkül nyilatkozó, Pest megyei kecsketenyésztő az [origo] kérdésére azt mondta, a fejről készült kép alapján az állat nem különleges fajta, hanem egy keverék, ez alapján nehéz lenne megállapítani az eredetét. Egy nem egészen kifejlett 6-12 hónapos állat lehetett - mondta a szakember.