Elektromos tűz miatt halhatott meg a másfél éves miskolci kislány

Vágólapra másolva!
Az igazságügyi tűzszakértő azt feltételezi, hogy a nem szakszerűen kialakított elektromos hálózat hibája miatt következhetett be a tűz abban a miskolci házban, amelyből hétfőn csak egyik gyermekét tudta kimenteni egy anya. Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendeltek el nyomozást.
Vágólapra másolva!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el és büntetőeljárás keretén belül vizsgálja a hétfőn egy másféléves kislány halálával végződő miskolci tűzeset körülményeit - közölte honlapján a rendőrség.

A miskolci családi házban hétfőn délben ütött ki tűz, a bejelentés szerint a házban egy 25 éves anya tartózkodott másfél és négyéves kislányaival. A lángra kapott ingatlangól az anyának csak nagyobbik gyermekét sikerült kivinnie, a kisebbik lányát már nem tudta kimenekíteni.

Forrás: MTI/Vajda János

Az igazságügyi tűzszakértő bevonásával elvégzett szemle adatai alapján felmerült a gyanúja annak, hogy a tűz a nem szakszerűen kialakított elektromos hálózat hibája miatt következhetett be - közölte a rendőrség.

Az ügy körülményeinek tisztázására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.