Pokolgép robbant egy volt Eclipse-es kocsija alatt

Vágólapra másolva!
Az autó alváza alá erősített, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe a Hír24 értesülése szerint hétfőn egy a XII. kerületi Eötvös úton álló autóban, amikor a tulajdonosa elindult járművével. A portál szerint az autó tulajdonosa az Eclipse Zrt. informatikusaként dolgozott korábban. A robbantástól az autóban több százezer forintnyi kár keletkezett, de senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az Eclipse Zrt. informatikusaként dolgozott a Hír24 értesülése szerint az a férfi, akinek autója alatt házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe hétfőn, amikor elindult járművel.

A lap szerint nem kizárt, hogy a merénylettel esetleg befolyásolni kívánják a cég ellen folyamatban lévő bírósági eljárás kimenetelét.

Mint ismert, az Eclipse Zrt ügy vádiratát decemberben nyújtotta be a bíróságra a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint az Eclipse Zrt. 2005 szeptembere és 2009 januárja között több nagy értékű, informatikai tárgyú közbeszerzési pályázatot nyert el. A 12 vádlott 2007-től azért, hogy a cég árbevétele után megfizetendő általános forgalmi adót csökkentse, fiktív alvállalkozói szerződéseket kötöttek több céggel is. A cégektől később fiktív számlákat fogadtak be, ameivel az államnak legalább 1,3 milliárd forint kára keletkezett.

Az ügyészség álláspontja szerint a bűncselekményeket folytatólagosan, bűnszervezetben követték el. A csalókat az említetteken kívül magánokirat-hamisítás és más bűncselekmények szerepelnek.

A Hír24 úgy tudja, az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya nyomoz. A rendőrség sajtóosztályán a nyomozás érdekeire hivatkozva a lappal csupán annyit közöltek, hogy volt intézkedés a helyszínen.

A robbantástól az autóban több százezer forintnyi kár keletkezett, de senki nem sérült meg.

Az EchoTV internetes oldalának korábbi híradása szerint kézigránát robbant hétfőn hajnalban a fővárosban, a XII. kerületi Eötvös út egyik családi házánál. A gránátot úgy helyezték el, hogy az kapunyitásra robbanjon. A lap információja szerint közveszélyokozás, valamint robbanószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás.