Vágólapra másolva!
A borsodi ügyészség vádirata szerint egy miskolci ügyvédi iroda és az OTP egyik értékbecslője fiktív munkahelyi igazolásokat adott ki a Fészekrakó programhoz. A vád szerint OTP-t 750 millió, az államot 170 millió forint kár érte.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség 278 embert vádolt meg a Fészekrakó programhoz kapcsolódó ügyben Miskolcon, az 520 oldalas vádiratot benyújtották a bíróságnak - közölte Borsodi György, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészhelyettes csütörtökön sajtótájékoztatón.

Miskolc avasi lakótelepére 2005-től, főleg vidékről sokgyermekes családok költöztek be a Fészekrakó program keretében, amely használt ingatlanok vásárlása esetén jelentős állami támogatást biztosított számukra. Ezt a lehetőséget használta ki egy ügyvédi iroda köré szerveződött csoport - mondta a főügyészhelyettes.

Az ügyben az ügyvédi iroda mellett érintett az OTP egyik tisztviselője, az értékbecslő, és az is, aki fiktív munkahelyi igazolásokat adott ki ahhoz, hogy az érintettek hozzájuthassanak a lakáshoz.

Az OTP-t 750 millió, az államot 170 millió forint kár érte. Az ügyészség gazdálkodó szervezet önálló, intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette és különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat.