Újabb LMP-s politikus vonul háttérbe

Vágólapra másolva!
Nem tud "őszinte hittel" dolgozni pártjában, több jelenséggel nem tud mit kezdeni, emellett doktori disszertációját is meg kell írnia, ezért a jövőben heti egy napot akar politikával foglalkozni Scheiring Gábor LMP-s parlamenti képviselő.
Vágólapra másolva!

A következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét az LMP-s Scheiring Gábor, aki február elsejétől lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről. A pártja frakcióját és választmányát erről tájékoztató levelében azt írja, mandátumát egyelőre megtartaná, heti egy napot tud politikával foglalkozni, fizetésének "ennek megfelelő részét", négyötödét felajánlja a pártnak, de ha ez párttársainak nem elfogadható, képviselői mandátumát is szívesen visszaadja.

A képviselő jelzi, 9 hónapja maradt arra, hogy megírja cambridge-i doktoriját, és hosszú töprengés után úgy döntött, ezt meg is teszi. Sorai szerint döntése hátterében ott van az is, hogy már nem tud őszinte hittel dolgozni LMP-s képviselőként.

"Nem tudok mit kezdeni a folyamatosan újratermelődő belső káosszal és állandósult amatörizmussal és a vele járó teljesítményellenes szervezeti kultúrával; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a racionalitás helyett frusztrációk és hisztériák keretében kezeljük a konfliktusokat, nem tudok mit kezdeni az állandó paranoiás hangulattal, nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ebben a szervezetben az embernek mint embernek nincs értéke, nem tudok mit kezdeni azzal az eljárással, ahogy Virág lemondott a mandátumáról; és azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni, hogy ezzel az egésszel, úgy fest, nem akar/mer igazán senki sem foglalkozni" - fogalmaz.

Scheiring Gábor kijelenti azt is: az élete rövidebb annál, hogy olyan közegben töltse, ahol nem érzi jól magát. "Az elkövetkezendő 9 hónap arra is időt ad nekem, hogy átgondoljam, hosszú távon tudok-e hasznos tagja maradni ennek a közösségnek" - jegyzi meg.

Az LMP egy másik képviselője, Kaufer Virág, január elején közölte a nyilvánossággal, hogy február elsején visszaadja képviselői mandátumát. Azt mondta, úgy érzi, hogy többet tehet az utcán, a közösségekben mint a parlamentben.