Elküldték Orbánnak a BKV-t mentő csomagot

Vágólapra másolva!
A javaslatcsomagban szerepel a közlekedési adó és a parlament által zárolt 32 milliárd forintos normatív támogatás feloldása is. Tarlós István főpolgármester várhatóan a jövő héten csütörtökön találkozik Orbán Viktorral, hogy a BKV helyzetéről egyeztessenek. 
Vágólapra másolva!

A fővárosi kormánypárti küldöttség napok alatt kidolgozta a végleges BKV-mentő javaslatcsomagot, amelyet pénteken postázott is Orbán Viktor miniszterelnöknek - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint a fővárosi kormánypárti küldöttség előterjesztése tartalmazza a közlekedési adó bevezetésének tervét, és a zárolt 32 milliárd forintos normatív támogatás feloldását is.

"A jövő héten, legkésőbb csütörtökön találkozom Orbán Viktorral, mert csak vele írok alá bármilyen megállapodást" - mondta a lapnak Tarlós István.

A főpolgármester hozzátette, hogy a kormány elé terjeszthető anyag szerint a normatíván túl további 20 milliárd forintos állami segítségre van szükség a BKV konszolidálásához, ebben az esetben a főváros is hozzátesz ugyanennyit.

A városvezetés további anyagi igényt nem támasztana, ha törvénymódosításokkal a következő években tényleges többletforrásokhoz juthat - mondta Tarlós a Magyar Nemzetnek. Így ha Budapest egységesíthetné a parkolást, a beszedett díjakat kizárólag a BKV-ra fordítaná.