Két magyart nem találnak a feldőlt luxushajóról

Costa Concordia óceájáró hajó 2009-ben, Olaszország partjainál zátonyra futott
Vágólapra másolva!
Egy háromfős magyar család és két másik magyar állampolgár is utazott a hajnalban zátonyra futott olasz luxushajón. A milánói konzul azt mondta, hogy a magyar család jelenleg Milánóban tartózkodik és haza készül. Végleges utaslistát még nem közöltek, ezért nem ismert az összes utas nemzetisége.
Vágólapra másolva!

Tizenegy magyar állampolgár utazott a Costa Concordia olasz luxushajó, amely szombat hajnalban futott zátonyra, majd felborult. Az [origo]-nak a Külügyminisztérium először két magyarról számolt be, majd egy utazási iroda a római magyar konzulátusnak jelezte, hogy egy háromfős család is utazott a hajón. A családról és a másik két utasról az a hír érkezett, hogy jól vannak. Rónaszéki Áron milánói konzul az MTI-nek elmondta, hogy a magyar család jelenleg Milánóban tartózkodik és haza készül.

Az MTI később arról számolt be, hogy a tizenegy magyar utasból kilenc biztonságban és jól van, de két magyart, akik a hajó személyzetéhez tartoztak, még nem találták meg. Ők azon hetven fő közé tartoznak, akiket a mentőcsapatok még keresnek.

A Grosseto megye polgári védelme, amellyel a magyar diplomácia kapcsolatban áll, még nem közölt végleges utaslistát, nem ismert az összes utas nemzetisége és még arról sincsenek adatok, hogy a vízből kimentett utasokat hol helyezték el.

Forrás: AFP
A galéria eléréséhez kattintson a képre!

A hajnalban zátonyra futott, tizennégy emeletes hajón négyezren utaztak. Utasok beszámolói szerint titanicos jelenetek zajlottak le, a megrémült utasok egymást taposták. A hivatalos közlés szerint hárman meghaltak.