Lélegeztetőgépen van a kutyatámadásban megsérült kislány

Vágólapra másolva!
Intenzív kórházi kezelést igényel az a kilencéves kislány, akit még szombaton támadott meg három kutya a X. kerületben. A gyerek maga engedte ki az állatokat a kennelből.
Vágólapra másolva!

Továbbra is súlyos állapotban, lélegeztetőgépen tartják azt a kislányt, akit szombaton támadott meg három kutya Kőbányán - közölte Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.

A három kutya egy kőbányai MÉH-telepen támadta meg a kilencéves kislányt és egy 35 éves férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának szombati közlése szerint a kutyákat befogták, az ügyben a X. kerületi rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított eljárást. A férfit könnyű sérülésekkel az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították.

A férfi megpróbálta megmenteni a kislányt, de nem járt sikerrel, csak a szomszédos éjjeliőr segítségével sikerült biztonságba helyezni a gyereket. A gyermek nagybátyja beismerte a gondatlan életveszély okozását, de azt mondta, a kislány korábban már többször találkozott a kutyákkal, akik eddig mindig barátságosak voltak vele. A két állatot az Illatos úti ebrendészeti telepre vitték megfigyelésre.