Távozik a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója

Vágólapra másolva!
Tarlós István és eddigi munkatársa, Atkári János nem indokolta, miért hagyja abba hirtelen a városházi munkát a pénzügyi főtanáacsadó.
Vágólapra másolva!

"Megbeszéltük munkakapcsolatunkat, és kölcsönösen arra a megállapításra jutottunk, hogy jelen körülmények között a munkakapcsolatot fenntartani nincs értelme" - ez áll abban a közleményben, amelyet Tarlós István és eddigi pénzügyi főtanácsadója adott ki kedden. Ebben az áll, hogy Atkári János munkaviszonya február elsején közös megegyezéssel megszűnik.

"A továbbiakban ezt a döntést nem kívánjuk kommentálni" - írták a nyilatkozatban, Atkári pedig tartotta is magát ehhez, a döntésről semmit sem mondott az [origo] kérdésére.

A pénzügyi főtanácsadó egyébként hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy szerint lesz mentőöv a BKV-nak, mert egy válságos helyzet kialakulása után a közszereplők kénytelenek lesznek lépni. "Az, hogy ennek milyen anyagi és milyen politikai ára lesz, az a bölcsességüktől függ" - tette hozzá. A beszélgetésben kifejtette, kérdés, hogy idejében érkezik-e bármilyen mentőöv ahhoz, hogy be ne induljon egy rendkívüli következményekkel járó láncreakció. Az igazság első pillanata január 27-e, amikor a BKV-nak egy olyan bankhitele jár le, amelyet önerőből képtelen megújítani - tette hozzá.

A BKV helyzetéről, a lehetséges forgatókönyvekről szóló írásainkat itt olvashatják.