Magyar nő holttestét találhatták meg szombaton a felborult hajón

Vágólapra másolva!
Nem zárta ki a mentés vezetője, hogy egy magyar nő holttestét találták meg szombaton a hatóságok a Costa Concordián. A vezető szerint potyautasok is utaztak a hajón, amely január 13-án futott zátonyra, és a hatóságoknál a magyar nő rokonai jelentkeztek már.
Vágólapra másolva!

Potyautasok is lehettek a Costa Concordia fedélzetén, amikor zátonyra futott és felborult - mondta a mentést vezető Franco Gabrielli az AP hírügynökség szerint.

Gabrielli vasárnap arról beszélt, hogy a hatóságoknál egy magyar nő rokonai is jelentkeztek, és azt mondták: a hajó fedélzetéről hívta őket a rokonuk, akiről a január 13-ai baleset óta nem hallottak. A mentést vezető parancsnok szerint "lehetséges, hogy a szombaton talált női holttest a potyautasként utazó magyar nő".

Franco Gabrielli ugyanakkor hozzátette, hogy ezt a holttestet és három másik, korábban talált holttestet még azonosítania kell a hatóságoknak. Vasárnap az olasz tűzoltóság búvárai találtak egy tizenharmadik holttestet is az óceánjáró hátsó részében, és felszínre hozták. Egyelőre ismeretlen személyazonosságú nőről van szó, aki mentőmellényt viselt. Húsz embert, többségében utasokat, még mindig keresnek a mentőcsapatok, de a hatóságok azt is közölték, hogy mivel nem regisztrált utasok is tartózkodtak a hajón, ezért ennél több is lehet az eltűntek száma.

Szombaton tizenkettőre emelkedett az olaszországi hajószerencsétlenség halálos áldozatainak száma, miután megtalálták egy nő holttestét a felborult hajón. "A holttestet Giglio szigetére szállították, a családokat értesítették. Az azonosításhoz DNS-vizsgálatra lesz szükség, mert a holttest az egyhetes vízben tartózkodás után felismerhetetlen" - mondta szombaton a csendőrség illetékese. Eddig hivatalosan nyolc áldozatot azonosítottak: négy francia, egy olasz és egy spanyol turistát, valamint egy perui felszolgálót és egy magyar hegedűművészt.

A hajóbalesetről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.