350 kiló marihuánát találtak egy kamionban Röszkén

Vágólapra másolva!
Hétszázmillió forint értékű marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök egy bolgár hűtőkamionban Röszkén vasárnap. A kamionban dupla tetőt alakítottak ki, oda dugták el a 319 csomagot.
Vágólapra másolva!

353 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy bolgár hűtőkamionban Röszkénél vasárnap. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján döntöttek a rakományt nem szállító kamion röntgenes vizsgálata mellett. A röntgenképen a pótkocsi tetején eltérő sűrűségű anyag látszott.

Ezt követően a pénzügyőrök a jármű tetejét belülről megfúrták, és kiderült, hogy a pótkocsinak dupla teteje van. Innek 319 darab zsugorfóliába tekert csomagban összesen 353 kg marihuánagyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök a több mint 700 millió forint piaci értékű kábítószergyanús anyagot és az átalakított járművet, valamint a bolgár-makedón kettős állampolgárságú sofőrt átadták a rendőrségnek. A férfit őrizetbe vették, és jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés meglapozott gyanúja miatt eljárás indult ellene - közölte Suller György Attila, a NAV szóvivője.