Titkos szeretőről vallott a Balla Irma-ügy újabb tanúja

Vágólapra másolva!
A 2007-ben meggyilkolt Balla Irma barátnője azt mondta a bíróságon, hogy a fideszes önkormányzati képviselőnőnek a barátságon túlmutató kapcsolata volt az egyik munkatársával, akinek felesége rendszeresen fenyegette őt. Az ügyben első fokon a nő fia gyilkosság miatt 12 év fegyházat kapott, azt az ítéletet azonban hatályon kívül helyezték.
Vágólapra másolva!

Balla Irma, a 2007 húsvétján meggyilkolt debreceni fideszes önkormányzati képviselő egykori barátnőjét hallgatták meg tanúként kedden a Debreceni Törvényszéken. A tárgyaláson a nő az áldozat állítólagos titkos barátjáról is beszélt.

F. Istvánné azt mondta, Balla Irma a halálát megelőző szilveszterkor beszélt neki arról, hogy van egy közeli barátja, akivel együtt dolgoznak a Fideszben oktatási-szociális területen, szinte mindennap. A halálát megelőző héten pedig Balla Irma már arról beszélt neki, hogy a férfival már több mint barátság van közöttük, csak az a baj, hogy a férfi nős, és a feleség "elmebajosan féltékeny", rendszeresen fenyegette, zaklatta őt.

Balla Irmát 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a képviselő fiát vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság S. Sándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosbításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblára.

A táblabíróság új eljárás lefolytatását rendelte el, arra hivatkozva, hogy "nem sikerült teljeskörű bizonyítási eljárást lefolytatni, az ügy részbeni felderítetlensége miatt", és elrendelte S. Sándor előzetes letartóztatásának az azonnali megszüntetését is. Az új eljárásban továbbra is S. Sándor az ügy vádlottja.