Több mint százmilliós sikkasztással vádolnak egy volt győri ügyvédet

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint több mint százmillió forint, ügyvédi letétbe helyezett pénzt sikkasztott el egy volt győri ügyvéd. A 40 éves férfit két éve kizárták az ügyvédi kamarából, és megszűnt egyetemi oktatói státusza is.
Vágólapra másolva!

Összesen több mint százmillió forint ügyvédi letétbe helyezett pénz elsikkasztásával, valamint többrendbeli csalással és okirat-hamisítással vádolja a Zala Megyei Főügyészség azt a volt győri ügyvédet és egyetemi oktatót, aki az első bírósági tárgyaláson azt állította, hogy - fenyegetettségnek és zsarolásnak kitéve - politikusoknak közvetítette az eltűnt összegeket. A Zalaegerszegi Törvényszéken kedden kezdődött büntetőügyben B. Szabolcs volt ügyvéd, a győri Széchenyi István Egyetem Bűnügyi Tudományok Tanszékének korábbi adjunktusa saját és a tanúk személyiségi jogaira hivatkozva zárt tárgyalást kért, amit a bíróság elutasított.

Az ügyész által ismertetett vádirat szerint a tíz éve anyagi gondokkal küzdő 40 éves férfi - akit két éve kizártak az ügyvédi kamarából, és megszűnt egyetemi oktatói státusza is - folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásokat, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalásokat és annak kísérletét követte el azzal, hogy a nála ügyvédi letétbe helyezett összegeket eltulajdonította.