Vágólapra másolva!
A volt szocialista önkormányzati képviselőről videofelvétel készült, amint több mint kétmillió forintot átvett egy vállalkozótól. Vesztegetés miatt emeltek vádat ellene.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés miatt vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken Wieszt János, a XI. kerületi önkormányzat Vagyongazdálkodási Bizottság volt elnöke ellen. Wieszt Jánosról 2010. májusában került fel az internetre egy rejtett kamerával készült felvétel, amelyen több mint kétmillió forintot vesz át borítékban. A felvételt még 2007-ben készítette Gálfi István vállalkozó, aki azt állítja, a politikus azért kérte a kenőpénzt, hogy megvásárolhassa az általa évek óta bérelt üzlethelyiséget, amelynek bérletét fel akarták mondani.

Wieszt először azt mondta, nem emlékszik a történtekre, de elismerte, hogy ő látható a felvételen. Később már arról beszélt, hogy a videó teljes mértékben manipulatív, megvágták, ezért azt javasolta, hogy azt szakértővel vizsgáltassák meg. Szerinte a felvételen nem kenőpénzt vesz át, hanem kölcsönkapott a vállalkozótól.

Wieszt János 2010 júniusa és novembere között őrizetben, majd előzetes letartóztatásban és házi őrizetben volt. Tavaly augusztus óta lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll. Az ügynek két másik vádlottja van, ők szabadlábon védekeznek.