Zugírászattal gyanúsítanak egy fideszes képviselőt

Vágólapra másolva!
Jogosulatlanul végzett jogtanácsosi munka miatt zugírászattal gyanúsította meg Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség. A képviselő nem tett vallomást, de nem is panaszolta a gyanúsítást.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki csütörtökön Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség. A képviselő ellen egy ügyvéd feljelentése nyomán 2010 augusztusa óta nyomoznak, a Központi Nyomozó Főügyészség zugírászattal gyanúsítja. A zugírászat vétségét az követi el, aki jogosulatlanul, üzletszerűen ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységet végez.

Az ügyészség közleményben azt írta, Horváth Zsolt egy betéti társaság kültagjaként 2005 és 2007 között jogi tanácsadásra és szerződések előkészítésére szerződött a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásával a Társulással, pedig nem volt jogosult ilyen tevékenységekre: nem szerepelt az ügyvédi kamarák nyilvántartásában, nem volt jogi szakvizsgája és jogtanácsosi névjegyzékben sem szerepelt. A munkáért összesen 1 millió 950 ezer forintot kapott.

Az országgyűlés tavaly decemberben függesztette fel Horváth Zsolt mentelmi jogát. Az ügyészség közleménye szerint a képviselő csütörtöki kihallgatásán nem élt panasszal a gyanúsítás miatt, de élt a hallgatás jogával, és megtagadta a vallomástételt.