Kábítószeres zsarolót fogtak el egy hipermarket parkolójában

Vágólapra másolva!
Kábítószergyanús anyagokat, fegyvereket és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le egy fóti férfi lakásán, akit zsarolás miatt tartóztatott le a rendőrség januárban.
Vágólapra másolva!

Zsarolás és más bűncselekmények miatt indult eljárás egy fóti férfi ellen, akinek lakásán nagyobb összegű készpénzt, kábítószergyanús anyagokat és fegyvereket is lefoglaltak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Kovács Viktória elmondta, hogy a rajtaütést egy dunakeszi férfi feljelentése előzte meg. A férfi arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy őt és barátnőjét január első napjaiban a 26 éves fóti férfi bántalmazta, illetve azzal fenyegette meg, hogy ha a nekik kölcsönadott kétszázezer forint helyett nem adnak vissza egymillió forintot, akkor megöli őket és családjukat.

A sértett január 23-án egy hipermarket éttermébe hívta a fenyegetőző férfit, megígérve neki: ott kiegyenlíti "tartozását", ám a zsaroló férfit már a parkolóban elfogták a Pest megyei rendőrség felderítő osztályának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai - fűzte hozzá a szóvivő. Közölte: a férfi lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, nagyobb összegű készpénzt és feltehetően fegyvereket foglaltak le, amelyeket szakértő vizsgál majd.

Az elfogott férfi a bántalmazás tényén kívül azt is elismerte, hogy barátnőjével együtt drogozott - mondta a szóvivő. A nyomozók jelenlegi adatai szerint az elkövetőnél talált kábítószer egy része a sértettől származik, aki ellen (csakúgy, mint a többi érintett ellen) visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás.