Szanyi biztos benne, hogy ő lesz az MSZP elnöke

Vágólapra másolva!
Meg akarom és meg is tudom nyerni az MSZP elnökválasztást - nyilatkozta Szanyi Tibor. A szocialista politikus már gyűjti a jelöléshez szükséges aláírásokat, és szerinte sokan örülnek annak, hogy Mesterházy Attilának lesz kihívója a pártelnökségért folyó versenyben.
Vágólapra másolva!

Magabiztosan nyilatkozott az MSZP-elnökségről Szanyi Tibor szocialista politikus pénteken: azt mondta, "fütyül a jóslatokra", meg akarja és meg is tudja nyerni az MSZP márciusi elnökválasztását. Egy pénteki sajtótájékoztatón beszélt erről. Újságírói kérdésre közölte, már gyűjti a jelöltséghez szükséges aláírásokat.

"Országszerte azt tapasztalom, az MSZP-tagok örülnek annak, hogy verseny lesz a pártelnökségért. Erre nyolc éve nem volt példa" - mondta Szanyi. 2007-ben Gyurcsány Ferencet, 2009-ben Lendvai Ildikót, két éve pedig Mesterházy Attilát választották az MSZP vezetőjévé ellenjelölt nélkül. A politikus állította, az általa felkeresett alapszervezetekben lényegében mindenki támogatta az indulását.

Szanyi - aki már korábban bejelentette a szándékát, hogy indul a pártelnöki posztért - azt mondta, hinnie kell a győzelemben, és hozzátette, négyszer választották parlamenti képviselővé egyéni körzetben. Ha ő vezethetné az MSZP-t, a párt "aktivitásában és álláspontjának erejében" különbözne a mostanitól.

A jelölteknek március 20-ig kell megszerezniük a párttagok tizedének támogatását, nagyjából háromezer aláírást, amelyeket csak személyesen, illetve jelenlétükben gyűjthetnek. A tisztújítást március 31-én tartják.