Vágólapra másolva!
A szavazók 38 százaléka nem tudja, hogy kire szavazna, de 26 százalék stabilan a Fideszt támogatja. A biztos szavazók körében 44 százalékos a kormánypártok támogatottsága, utánuk következik az MSZP, a Jobbik és az LMP. A Gyurcsány Ferenc vezette DK a Századvég közvéleménykutató januári mérése szerint nem jutna be a parlamentbe.
Vágólapra másolva!

A választókorúak 48 százaléka biztosan elmenne szavazni, ha most vasárnap tartanák a választásokat, vagyis a szavazók több mint fele továbbra is passzív - derült ki a Századvég közvélemény-kutató január közepén készült felméréséből. A felmérések hónapok óta a politikával szembeni passzivitást mutatnak.

Ugyanakkor a bizonytalanok aránya enyhén csökkent a korábbiakhoz képest, de még mindig magas: a megkérdezettek 38 százaléka tartozik ebbe a körbe.

A pártok támogatottsága lényegesen nem változott. A teljes népesség 26 százaléka a Fidesz-KDNP támogatója, az MSZP 14 százalékon áll. A Jobbikot 10, az LMP-t 7 százalék támogatja, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) támogatottsága 3 százalék.

A biztos szavazók körében a kormánypártok az MSZP-hez képest csaknem kétszeres fölénnyel rendelkeznek, 44 százalékon állnak. A szocialistákra 23 százalékuk szavazna, 19 százalék a Jobbikra, 8 az LMP-re adná a voksát. A DK ebben a körben is a parlamenti küszöb alatt áll, 4 százalék szavazna rá.