Vágólapra másolva!
Az ügyész pénteki vádbeszédében sokévi börtönbüntetést kért az ingatlanpanamával megvádolt Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármesterre és Gál György volt helyi politikusra.
Vágólapra másolva!

Sokéves börtönbüntetést kért az ügyész az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanpanamákkal megvádolt Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármesterre és Gál György volt szabad demokrata helyi politikusra pénteken a Fővárosi Törvényszéken.

Gál Györgyöt sok százmilliós kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, csalással, valamint hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolják, hasonló a vád Hunvald György esetében is. Az ügyész esetükben a törvényben rögzített büntetési tétel felső határának a középmértékét meghaladó szabadságvesztések kiszabását kérte, valamint a bűnszervezeti minősítés miatt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből való kizárást. A vádbeli minősítések alapján akár 10-15 év is kiszabható.

Emellett jelentős pénzbeni mellékbüntetéseket és Gál esetében a 366 milliós vádbeli vesztegetési pénz elkobzását is indítványozta az ügyész, aki a vádlottak közül még többnek javasolt letöltendő szabadságvesztést, illetve felfüggesztettet, például Szabó Zoltán volt szocialista politikusnak, aki ellen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés a vád.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyben Hunvald György korábbi MSZP-s polgármestert, Gál György korábbi SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnököt és 23 társukat bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolják. A vádiratban összesen tizenhét épület értékesítése, illetve annak kísérlete szerepel. A vádiratról részletesen itt olvashat. Elsőfokú ítélet februárban várható az ügyben.