Visszahívnák Bokrost az EP-ből

Vágólapra másolva!
Az MDF jogutódja szerint a politikus nem az ő programjukat valósítja meg, és még mindig fizetik a kampányköltségeit.
Vágólapra másolva!

Visszakérné Bokros Lajos európai parlamenti mandátumát a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ), vagyis az MDF jogutód pártja, mert szerintük a politikus, aki az MDF listavezetőjeként került ki Brüsszelbe, nem az ő programjukat valósítja meg, ráadásul a kampányköltségeit még mindig fizetik - írta a Magyar Nemzet pénteken.

Kovács Zoltán, a JESZ U21 ifjúsági tagozatának vezetője a lapnak elmondta, hogy a jogutód az MDF-től több százmillió forintos adósságállományt "örökölt", aminek jelentős részét Bokros kampányköltségei teszik ki. Ezt a kamatokkal együtt még mindig fizetik.

Kiemelte, hogy a 2009-es európai parlamenti választásokon az emberek nem konkrét személyre, hanem politikai közösségre szavaztak, amikor az akkori MDF-re adták le voksukat.

Bokros viszont nem az azóta átalakult közösség programját valósítja meg Brüsszelben, így bár a JESZ-nek jogilag van EP-képviselője, gyakorlatilag nincs - mondta a lapnak a politikus, jelezve, hogy emiatt visszakérnék Bokros mandátumát.

A JESZ U21 vezetője mindkét ügyben próbált találkozót szervezni az EP-képviselővel, aki azonban nem reagált a megkeresésre, ahogyan a szervezet korábbi nyílt levelére sem - írta a Magyar Nemzet.