Meggondolta magát, és marad posztjain az LMP-s Scheiring Gábor

Vágólapra másolva!
Az LMP-ben elindult reménykeltő folyamatok miatt meggondolta magát, és továbbra is vezetni szeretné a párt gazdasági kabinetjét, és maradna képviselői helyén is az LMP-s Scheiring Gábor.
Vágólapra másolva!

Meggondolta magát az LMP-s Scheiring Gábor, és továbbra is vezetné pártja gazdasági kabinetjét; a posztról január közepén mondott le, február elsejei hatállyal. Scheiring Gábor továbbra is országgyűlési képviselőként, továbbá az LMP gazdasági kabinetje vezetőjeként dolgozna - derül ki egy, az MTI birtokába került levélből. A politikus döntése megváltoztatását azzal indokolja, hogy szerinte a pártban reménykeltő folyamatok indultak el.

Scheiring Gábor a párttársainak címzett levélben úgy fogalmaz: a párt arról tett tanúbizonyságot, hogy "működik az életösztöne a legnehezebb helyzetekben is". A politikus azt írta, a frakcióban és a választmányban elindult egy olyan folyamat, ami okot ad a reményre, hogy helyreállhat a párton belül a bizalom, és februártól minden eddiginél hatékonyabban tudnak majd "nekifeszülni az ország előtt álló feladatok megoldásának".

Scheiring Gábor január első felében jelentette be, hogy lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről, mert a következő kilenc hónapot arra akarja szánni, hogy a cambridge-i egyetemen megszerezze doktoriját. Akkor közölte: csak heti egy napot tud politikára szánni, ezért felajánlotta az LMP számára képviselői fizetése négyötödét, és kilátásba helyezte, hogy ha kell, mandátumáról is lemond.

Mostani levelében Scheiring Gábor azt írja, hogy akkori bejelentésének oka a belső normák gyengesége volt, "illetve a politikai-stratégiai kérdések eldöntésének módjára vonatkozott, és független volt a stratégiai kérdések tartalmától". A párt vezetőinek szerette volna jelezni, hogy szerinte az LMP küldetése szempontjából a legerősebb vízválasztónak a belső politizálás eszközeinek, stílusának kell lennie". Végül kijelenti: miután úgy látja, hogy "a belső együttműködés és normák terén egy új és reményteli kezdet elején vagyunk, változóban vannak a feltételek, ezért kész vagyok képviselőként és a gazdasági kabinet vezetőjeként is tovább dolgozni a jövőben is".