Machetével hadonászó férfit tepertek le a csongrádi rendőrök

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett barátja miatt akart öngyilkos lenni egy bozótvágóval fenyegetőző férfi Csongrád megyében. A rendőrök azonban kibillentették az egyensúlyából, és bilincsben vitték kórházba.
Vágólapra másolva!

Egy öngyilkossággal fenyegetőző, üvöltöző fiatalemberen "segített" szombaton a rendőrség, miután leteperték és bilincsben kórházba szállították - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a saját torkát a kezében lévő bozótvágókkal, de a kiérkező rendőröknek sikerült ártalmatlanítaniuk.

A rendőrséget szombat reggel riasztották a Csongrád megyei Csanytelekre, ahol a vélhetően kábítószer befolyása alatt álló férfi a nála lévő két machetével hadonászott. A helyszínre érkező rendőröket meglátva a férfi még jobban üvöltözni kezdett, és öngyilkossággal fenyegetőzött. Amikor azonban a fiatalember az egyik bozótvágót a nyakához tette, a rendőrök elterelték a figyelmét, majd egy gyors akcióval "kibillentették az egyensúlyából" - áll az [origo]-nak küldött közleményben.

Miután leteperték, a vágóeszközöket elvették tőle, majd a további önkárosítás megakadályozása érdekében megbilincselték, és mentővel a szentesi kórházba szállíttatták. Mint kiderült, a 27 éves helybeli férfi azért hergelte fel magát, mert barátját a rendőrök kábítószerrel való visszaélés gyanújával őrizetbe vették.

Idős nőt mentettek meg a kihűléstől
Szintén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartozó Kiszomboron egy 83 éves asszonyhoz riasztották a makói rendőröket, mert elesett az udvarán. A bejelentők szerint a nő kihűlt és meghalt, a helyszínre irányított járőrök azonban még életben találták az eszméletlenül fekvő asszonyt. A rendőrség kihívta a mentőszolgálatot, akik az asszonyt a makói kórházba vitték.