Megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata Miskolcon

Vágólapra másolva!
A borsodi megyeszékhelyen javult a levegő minősége, Putnokon veszélyes, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren pedig egészségtelen a levegő.
Vágólapra másolva!

Megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata Miskolcon - közölte a helyi polgármesteri hivatal szóvivője hétfőn. Ismertetése szerint a Búza téri és a Lavotta utcai mérőállomás előző napi adatai alapján javult a levegő minősége, így már nem áll fenn a szmogriadó tájékoztatási fokozata a borsodi megyeszékhelyen.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt vasárnap még négy település - köztük Miskolc - levegőjét minősítette veszélyesnek. A legfrissebb mérések alapján hétfőn már csak Putnokot jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Kazincbarcika és Sajószentpéter levegőjét egészségtelennek, Miskolcét kifogásoltnak minősítette az OKI.

A tájékoztatási fokozat azt jelenti, hogy a légszennyezettségi szint olyan küszöbértéket ért el, illetve lépett túl, amely rövid idő alatt is veszélyt jelenthet a lakosság egyes, különösen érzékeny csoportjaira, például a gyermekekre, az időskorúakra és a krónikus betegekre.