Újra szarvasmarhákat kötöttek ki Szekszárd határában

Vágólapra másolva!
A Tolna megyei településen működő egyik, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetnél az [origo]-nak azt mondták: ugyanaz a gazda tartja kikötve a szarvasmarháit, aki 2010 decemberében - a fagyos idő ellenére - éjjel-nappal a szabad ég alatt tartotta az állatokat.
Vágólapra másolva!

Alig több mint egy éve érkezett az állatvédőkhöz több bejelentés is arról, hogy egy gazda embertelen körülmények között tart 8-10 szarvasmarhát Szekszárd határában. Az állatok a téli mínuszokban, étlen-szomjan, láncra verve kínlódtak a szabad ég alatt. Az állatvédők ugyan jelentették az esetet az állategészségügyi állomáson, ott azt mondták, azért nem kell a jószágoknak istálló, mert az állatokat ridegtartásban tartják.

Az [origo] információi szerint ugyanazon a helyszínen most is 4-5 tehén van kikötve. A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány munkatársa az [origo]-nak azt mondta: ugyanarról a gazdáról van szó, ugyanazon a helyen, naponta érkeznek a bejelentések az állatok miatt, akiket éjszakára is kint hagy gazdájuk. Az állatvédők most az önkormányzathoz irányítják a bejelentőket.

A szekszárdi önkormányzatnál az [origo]-val azt közölték, hogy intézkedni fognak az ügyben, nagy valószínűség szerint mezőőröket küldenek majd ki a helyszínre.