Visszaköltözhettek otthonaikba a gázömlés miatt kitelepített miskolciak

gázszivárgás, Egy szakember elzárja a gázvezeték főcsapját abban a háztömbben, ahonnan 2012. január 28-án szivárgás miatt kiköltöztették a lakókat Szombathelyen
Vágólapra másolva!
A tizenhárom lakó egy fűtött buszban várta, hogy a gázművek szakemberei megszüntetik a gázömlést, amit egy gázcsonknak ütköző autó okozott.
Vágólapra másolva!

Nekiment egy gázcsonknak egy autó szerda este Miskolc perecesi városrészében, emiatt ömleni kezdett a gáz, a környéken lakóknak el kellett hagyniuk az otthonukat - közölte a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője. Árvay Tímea az [origo]-nak elmondta, hogy a gázművek emberein és a tűzoltókon kívül kivonult a vegyi felderítő csoport is a helyszínre.

A gázömlés miatt nyolc családi házból tizenhárom embert kellett kiköltöztetni, ők a városi közlekedési cég egyik fűtött buszában várták a hiba elhárítását. A helyettes szóvivő szerint az emberek forró teát is kaptak a nagy hidegben.

A hibát késő estére hárította el a gázművek, így a lakók visszaköltözhettek otthonaikba.

A katasztrófavédelmet kora este egy háziorvos értesítette arról, hogy egy családi házban két eszméletlen felnőttet és egy még eszméleténél lévő fiatalt talált. Fejfájásra panaszkodtak, ezért hívták ki az orvost. Mindhármójukat kórházba vitték - mondta az ügyeletes.

Forrás: MTI/Kászoni László
Január 29-én egy szombathelyi társasház maradt gáz nélkül szintén gázszivárgás miatt. A javítás idejére elzárták a főcsapot