Gyalog indulnak a Parlament elé borsodi polgármesterek Miskolcról

Vágólapra másolva!
Alsógagy, Ricse, Beret és Szikszó vezetői azért indulnak hétfőn a Parlament elé, hogy "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért" követeljenek.
Vágólapra másolva!

Négy borsodi település polgármestere a megye öt lakosával kiegészülve azt tervezi, hogy február 6-án, Miskolcról gyalog indul el a február 13-án összeülő a Parlament elé. Az egyhetes túrán részt vesz Alsógagy és Ricse szocialista, illetve Beret és Szikszó független településvezetője, két-két munkavállaló és munkanélküli, valamint egy védőnő.

Közleményükben hangsúlyozzák, akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért". Úgy fogalmaznak, mostanra a reményükkel együtt, a türelmük is elfogyott, ezért személyesen akarják felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira. Azt írták, hogy az "élet egyre keservesebb az egyszerű emberek számára", az őket körülvevő világ sokkal rosszabb, mint ahogy azt a televízióban bemutatják. "Fűteni, enni kéne, de nincs munka, nincs pénz" - fogalmaznak.

A polgármesterek megjegyzik, a kormánypárti képviselőket a választások óta nem látták, ezért abban bíznak, hogy a Parlamentnél találkozhatnak velük és a véleményüket is meghallgatják. A kezdeményezés elindítói levelükben másokat is csatlakozásra buzdítanak a 3-as főút vonalára tervezett gyalogtúrájukhoz, ugyanakkor azt hangsúlyozzák, hogy a szélsőségeseket, így például a Jobbik tagjait nem látják szívesen.

Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: a szocialista párt örömmel vette az akció szervezőinek megkeresését és minden segítséget megad a résztvevőknek.