Közös fotón mosolyog Abu-Dzabiban Rogán és Orbán tanácsadója

Rogán Antal és Habony Árpád emirátusilátogatása
Vágólapra másolva!
Fotók is készültek arról, ahogy Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója és Rogán Antal V. kerületi polgármester meglátogatott Abu-Dzabiban egy orvosi egyetemet. A látogatásról még azt sem lehet biztosan tudni, hogy magán- vagy hivatalos út volt-e, és a Semmelweis Egyetem nem tud róla, hogy delegációja járt volna az Emirátusokban, pedig állítólag ennek élén utazott ki az arab országba Habony.
Vágólapra másolva!

Fotók is készültek Rogán Antal V. kerületi polgármester és Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója útjáról az Egyesült Arab Emírségekben. Bár több arab hírügynökség is beszámolt arról, hogy Habony vezetésével magyar delegáció járt Abu-Dzabiban az ottani orvosi egyetemen, Rogán és Habony nevében a miniszterelnöki sajtóosztály azt közölte, hogy utazásuk magánjellegű volt.

Erről a látogatásról adott ki fotókat a Gulf Medical University pénteken, és azok megjelentek több arab híroldalon, például itt. A fotókon Habony és Rogán fél tucat öltönyös férfi és egy nő társaságában nézegeti az egyetem makettjét. Az egyik csoportképen pedig Habony Árpád egy nyitott, piros dobozkát tart közösen az egyetem vezetőjével, Thumbay Moideennal, mögötte Rogán Antal mosolyog.

Forrás: Gulf Medical University
A képen a piros dobozt tartja balról Habony Árpád, mögötte Rogán Antal látszik

A látogatásról szóló hírek említik Velez Béla konzult, és azt is állítják, hogy Habony Árpád a Semmelweis Egyetem delegációjának vezetőjeként járt a Gulf Medical Universityn. Velez Bélát sem csütörtökön, sem pénteken nem sikerült elérnünk, a Semmelweis Egyetem (SE) sajtótitkárságán pedig azt közölték, tudomásuk szerint nem járt delegációjuk az Emirátusokban a közelmúltban.

Velez Béla is látszik a látogatásról készült fotókon, tehát ő is részt vett a találkozón. Az SE és a Gulf Medical University közötti kapcsolatra pedig azt utal, hogy tavaly márciusban - mint azt maga az SE tette közzé Facebook-oldalán - az emirátusokbeli egyetem küldöttsége járt Magyarországon, és körbevezették őket az SE épületein. Sőt ezen a magyarországi találkozón is jelen volt Velez Béla konzul a hír tanúsága szerint.

Nem világos, hogy miért Habony vezette a magyar delegációt az orvosi egyetemre Abu-Dzabiba. Rogán saját részvételéről csütörtökön azt közölte, hogy a meghívást az Országgyűlés gazdasági bizottsága elnökéként kapta, a célja pedig az Országgyűlés elnökével közös hivatalos látogatás előkészítése, az előzetes kapcsolatfelvétel volt. (További részleteket ebben a cikkünkben talál.)