A konzulokhoz forduhatnak a külföldön rekedt magyarok

Vágólapra másolva!
A Malév leállása miatt külföldön maradt több mint háromezer utas a információhoz juthat a hazatérési lehetőségekről, és segítenek neki abban, hogy hozzáférjenek saját vagy a rokonok által biztosított pénzekhez.
Vágólapra másolva!

Válságstábot hívott össze a Külügyminisztérium a Malév ügyében "szükséges és lehetséges intézkedések megtétele érdekében, működik a tárca konzuli válságstábja is, és megerősített ügyeleti szolgálatot rendeltek el Budapesten, illetve a külképviseleteken is - tudta meg az [origo]. A minisztérium ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a külföldön rekedt utasok tájékoztatása, hazautazásuk segítése ilyen esetekben elsősorban a légitársaságok feladata.

A Külügy tájékoztatása szerint a képviseleteken dolgozók elősegítik az utasok kapcsolatfelvételét a légitársaságokkal, repülőterekkel, az ezektől beszerezhető információk alapján tanácsot adnak a hazautazási lehetőségekről, a repülőjegy átfoglalásáról, alternatív utazási lehetőségekről, szálláslehetőségekről. "A külképviseleteken tanácsot adnak, és szükség szerint közreműködnek a hazajutáshoz szükséges saját vagy hozzátartozói anyagi forrásokhoz való hozzáférésben" - tették hozzá.

A Malév leállásáról szóló írásainkat itt olvashatja.